Category Archives: Realizacja


Mieszkanie Olsztyn

WSTĘPNE ZAŁOŻENIA

Powierzając nam zaprojektowanie mieszkania, Inwestorzy mieli prośbę, aby nie zmieniać układu pomieszczeń a tym samym obniżyć ewentualne koszty wykończenia.

WIĘCEJ INFORMACJI O PROJEKCIE

Mieszkanie miało być praktyczne,nowoczesne i łatwe w utrzymaniu czystości, a przede wszystkim dopasowane do potrzeb Inwestorów. To oznaczało, że w kuchni musieliśmy znaleźć miejsce dla wyspy i lodówki dwudrzwiowej.Łazienka i toaleta pozostały osobnymi pomieszczeniami, podobnie kuchnia ze spiżarnią oraz sypialnia z garderobą.

Aby wprowadzić poczucie ładu i harmonii na podłodze w hallu, aneksie kuchennym, łazience i toalecie zaprojektowaliśmy ten sam gres imitujący strukturę betonu. Dlatego drewniana podłoga wydzieliła strefę komfortu i wypoczynku w salonie, pojawiła się też w sypialni. Połączenie obu rodzajów podłóg w hallu naturalnie zintegrowało go z salonem i aneksem kuchennym. Zaś zastosowanie drewnianej podłogi na krótszej ze ścian i luster na ścianach pomiędzy drzwiami do łazienek optycznie skróciło i poszerzyło pomieszczenie. Szafa z pikowanym siedziskiem w środkowej części nie przytłacza swoją wielkością, jednocześnie mieszcząc wiele półek i drążków na ubrania.

Duży i miękki narożnik uczynił salon miejscem spotkań towarzyskich oraz wyspa umożliwia jednoczesną obecność w grupie osoby przygotowującej posiłki. Stół, który na co dzień mieści 3 ludzi, jest rozkładany i z powodzeniem ugości w razie potrzeby 10 osób. Tylko w tej części mieszkania, na prośbę Inwestorów, sufit został podwieszony i oświetlony.

Łazienka, mimo jej niewielkich wymiarów, pomieściła wymarzoną przez Inwestorów wannę wolnostojącą. To miejsce zaakcentowaliśmy płytkami we wzory oraz drewnianą zabudową sufitu.Toaleta, według wytycznych Inwestorów, miała zaskakiwać korzystających z niej gości . Dlatego zamiast płytek, na ścianach użyliśmy fototapetę imitująca starą gazetę. Znalazły się tu również półki z książkami i lampa zapalaną na sznurek. Tak powstała mała biblioteczka.

Sypialnia w swym wystroju jest kontynuacją klimatów z dziennej części mieszkania. Drewniana podłoga,biel ścian, dodatki w odcieniach siwego i błękitu. Umeblowana jedynie dużym łożem małżeńskim oraz czasem potrzebnym biurkiem do pracy.

Pokój rocznego dziecka to na ten moment łóżeczko do spania, szafa mieszcząca ubranka i zabawki dziewczynki. Reszta przestrzeni pozostaje wolna- tu z czasem będą odbywały się zabawy na miękkiej wykładzinie.

Mieszkanie, dzięki konsekwentnie utrzymanej kolorystyce dopasowanej do upodobań młodych Inwestorów, stanowi przejrzystą, funkcjonalną i wypełnioną światłem przestrzeń.

GALERIA

PODZIEL SIĘ

MASZ PYTANIA?
NAPISZ DO NAS!




    * Pola wymagane do wysłania poprawnej wiadomości

    NAJNOWSZE PROJEKTY

    Agroturystyka

    PODSTAWOWE INFORMACJE

    W dolnym biegu rzeki Łyny, wśród Niziny Sępopolskiej, w sąsiedztwie lasów i rozległych łąk powstaje urokliwe miejsce. Nietypowe wystrojem, jak na wiejski klimat, który je otacza,ale o ten element zaskoczenia chodziło Gospodarzom.

    WIĘCEJ O PROJEKCIE

    Sercem inwestycji na pierwszy rzut oka wydaje się być część dzienna- restauracja, która ugości   indywidualnie przy stolikach, jak również może zamienić się w salę biesiadną po ich złączeniu.

    Wielkie, przeszklone drzwi tarasowe tworzą całą ścianę widokową na ogród i łąki. Tu nie trzeba było naszej ingerencji- natura sama zajęła się aranżacją.

    Sufit zostawiliśmy w jego naturalnej wersji, impregnując tylko strop betonowy. Dzięki dużej ilości światła wpadającego przez okna, na ścianach mogliśmy zastosować zdecydowane kolory i faktury oraz różnorodne ułożenie gresu na podłogach. Gdy słońce zgaśnie, lampy ze swoim światłem wychodzą na pierwszy plan.

    Dla osób chętnych spędzić tu dłużej niż chwilę, na piętrze budynku mieście się pięć pokoi, z komfortowymi łóżkami, bez przepychu i natłoku mebli, bez telewizora, z zapachem desek sosnowych na sufitach i jasnymi łazienkami. Totalny relaks, jedynie muzyka lub odgłosy natury dochodzące zza okien. Taki był zamysł, aby wnętrza pokoi były wyciszone, spokojne, stonowane. Tutaj łóżka są głównymi bohaterami.

    Są jeszcze niespodzianki. Przechodząc szklanym korytarzem pomiędzy budynkami, znajdziemy się w strefie SPA, gdzie po kąpielach borowinowych można zażyć relaksu w jacuzzi,popijając szampana, oddać się w ręce masażysty czy poleżeć z książką na leżaku.

    Znajdzie się tu miejsce i dla tych, którzy potrzebują towarzystwa, rozmów, gier, telewizora, baru. Tak zwana men cave, choć nie tylko dla Panów. W części piwnicznej mieści się bar ze stołem do bilarda, telewizor z  wygodnymi kanapami. Klimat tego pomieszczenia odbiega od tego, który jest na  pozostałych dwóch kondygnacjach. Co przywodzi na myśl? Nam dobry chillout.

    Jedno miejsce, a tak wiele możliwości …

    GALERIA

    PODZIEL SIĘ

    MASZ PYTANIA?
    NAPISZ DO NAS!




      * Pola wymagane do wysłania poprawnej wiadomości

      NAJNOWSZE PROJEKTY